Basar til inntekt for Jordbruksskolenes Venner

Fredag 30.november var det basar på Emmaus bedehus på Finnøy til inntekt for arbeidet på de to jordbruksskolene Tombontsoa og Fihaonana.

Drivkraft i samarbeidet med JV

Marit Meltveit Vignes er en drivkraft i samarbeidet med JV. Dette er andre gangen hun organiserer en basar til inntekt for JV. Hun og mannen, Terje, var med på en tur til Madagaskar for noen år siden, der vi besøkte jordbruksskolene og andre prosjekter innen landbruket. Så hun kjenner dette arbeidet godt, og så også behovet for støtte til skolene.

Innslag fra Madagaskar

Kjell Dale hadde på basaren en orientering om forbedring av redskaper for oksetrekkraft som nå foregår på Tombontsoa, sammen med fire bønder i området. Blant annet har han og Kolbjørn Lerstøl montert en veltefjøl av hard nylon på en okseplog, og denne fungerer utmerket. De har også laget en såmaskin for mais som kan trekkes av okser. Marta Dale viste bilder fra folkelivet på Madagaskar med tanker om livet blant gasserne. Strandakameratene sang og Arne Dragsund holdt andakt. Takk til ildsjelene på Finnøy for at de arrangerte denne basaren, og for pengene som kom inn til arbeidet i JV.


Godt med folk på basaren en fredags kveld

 

Strandakameratene hadde vakker sang på basaren

 

Initiativtaker og organisator for basaren, Marit Meltveit Vignes. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *